سکته قلبی، شایعترین علت مرگ در جهان/ «مرگ ناگهانی»؛ در زنان کمتر از مردان
- سکته قلبی، شایعترین علت مرگ در جهان/ «مرگ ناگهانی»؛ در زنان کمتر از مردان
در کشورهای در حال توسعه که چهار پنجم جمعیت جهان را دارند، بیماریهای غیرواگیر به سرعت در حال جایگزین شدن بیماریهای واگیر هستند و پیشبینی میشود بیماریهای غیرواگیر که هماکنون مسئول کمتر از 50 درصد موارد مرگ هستند، عامل 70 درصد موارد مرگ و میر در سال 2020 باشند. از این رو پیچیدگی در اولویت بندی بیماریها برای تخصیص منابع، سیاستگذاران بهداشتی را با چالش مواجه کرده است.
در شروع قرن بیستم، اختلال قلبی_عروقی کمتر از 10 درصد کل مرگها را در جهان شامل میشد، درحالی که در اواخر این قرن بیماریهای قلبی_عروقی نزدیک به نیمی از کل مرگ و میر کشورهای در حال توسعه را شامل میشود. بیماریهای قلبی و عروقی شایعترین بیماریها حتی در جوامع صنعتی به شمار میروند و یک مشکل در حال رشد سریع در جوامع در حال توسعه را تشکیل میدهند.»
پژوهشی که در ارتباط با تعیین بار سلامتی ناشی از رخداد سکته قلبی توسط تیم پژوهشگران متشکل از کامران ابراهیمی(گروه اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، شاکر سالاریلک( گروه بهداشت عمومی، دانشگاهآزاد اسلامی واحد تبریز) و کمال خادموطن( گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه) با جامعه آماری بیمارانی با تایید رخداد سکته قلبی انجام شده، نشان میدهد: «با شهری شدن دنیای در حال توسعه میزان شیوع عوامل خطرساز بیماریهای ایسکمیک قلب در این مناطق به سرعت در حال افزایش است، به طوری که قسمت بزرگ بار جهانی بیماریهای ایسکمیک قلب در حال حاضر در کشورهای با درآمد کم و متوسط که 85 درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص میدهند، روی میدهد.
در این مطالعه که به صورت مقطعی و در سالهای 1391 و 1392 با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد تمامی بیماران با تایید رخداد سکته قلبی براساس علائم بالینی، بروز تغییرات در نوار قلب و افزایش آنزیمهای قلبی وارد مطالعه شدند.
با توجه به افزایش وسیع بیماریهای ایسکمیک قلب در سراسر جهان، احتمالا بیماریهای ایسکمیک قلب تا سال 2020 به شایعترین علت مرگ در سطح جهان تبدیل خواهد شد. حدود 6/23 میلیون نفر تا سال 2030 به علت بیماریهای قلبی_عروقی جان خود را از دست خواهند داد. بیماریهای قلبی_عروقی اولین علت مرگ و میر در ایران بوده و حدود 138000 مرگ سالیانه را به خود اختصاص داده است.
در این پژوهش محققان میگویند:« مرگ ناگهانی یکی از تظاهرات شایع گرفتاری عروق قلبی است و بیش از 50 درصد بیماران که با مرگ ناگهانی فوت میکنند، هیچ سابقه پیشین از علائم قلبی نداشته اند. در کل نیمی از مرگ ناشی از بیماریهای قلبی_عروقی پیش از رسیدن به بیمارستان رخ میدهد که سهم مرگهای ناگهانی در زنان کمتر از مردان است و در مردان نیز با افزایش سن کمتر میشود.»
یافتههای این بررسی نشان داد تعداد رخداد سکته قلبی 7235 نفر (مردان، 60.6 درصد و زنان 39.4 درصد) و میانگین سنی 15+ - 69 سال بوده و 53 هزار و 804 سال مفید از دست رفته عمر به دلیل مرگ یا ناتوانی ناشی از سکته قلبی وجود دارد که سهم مرگ زودرس ناشی از سکته قلبی 52 هزار و 170 سال و سهم ناتوانی حاصل از این بیماری 1634 سال برآورد شده است.
همچنین بار سکته قلبی در مردان بیشتر از زنان بوده و در هر دو جنس بیشترین بار در گروه سنی 80 به بالا تشخیص داده شده و میزان شیوع بیماری 376 (در 100 هزار نفر) برآورد شده و سکته قلبی 18.8 درصد از کل علل مرگ را به خود اختصاص داده است.
در نتایج این پژوهش آمده است:« بیماریهای قلبی_عروقی و بروز سکته قلبی یکی از مهمترین مشکلات سلامت مردم محسوب شده و در پی آن پیامدهای سلامتی مهم همچون مرگ، ناتوانی و هزینههای اقتصادی بیشتری را در پی خواهد داشت. لزوم برگرفتن سیاستها و استراتژیهای متمرکز بر کاهش و کنترل عوامل خطر میتواند در دراز مدت از بار سلامت و اقتصادی بیماری در جامعه بکاهد. با این حال شناسایی جمعیتهای در معرض خطر بیشتر و انجام مراقبتهای پزشکی ادواری موثر و با کیفیت میتواند روند پیشرفت بیماریرا کند کرده و باعث کاهش عوارض و مرگ ناشی رخداد سکته قلبی شود.»
این پژوهش در شماره سوم مجله دانشکده پزشکی به چاپ رسیده است.
47212
وزیر بهداشت: طرح تحول سلامت را با بضاعتهای اقتصادی دنبال میکنیم
- وزیر بهداشت: طرح تحول سلامت را با بضاعتهای اقتصادی دنبال میکنیم
سعید نمکی، روز دوشنبه در همایش پوشش همگانی سلامت در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: امروز اگر به عنوان کشور جمهوری اسلامی ایران برای گام برداشتن به سوی پوشش همگانی سلامت، مصمم قدم بر میداریم، به خاطر استقرار مراقبتهای بهداشتی اولیه مستحکم است. سالها پیش به خاطر استقرار نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه بسیار خوب درخشیدیم و مورد توجه کارشناسان سازمان جهانی بهداشت بودیم. ایران به عنوان الگو برای کشورهای در حال توسعه مطرح شد و این اتفاق را مدیون کسانی هستیم که شاید در خاک خفتهاند، اما در یادها ماندهاند. بهورزان عزیزی که در اقصی نقاط کشور به عنوان سربازان خط مقدم این فعالیت ملی تلاش کردند. پرستاران، پزشکان، تکنسینهای اورژانس و تمام معلمان دانشگاههای علوم پزشکی که در ادغام آموزش پزشکی در نظام ارائه خدمت تلاش کردند.
وی ادامه داد: حدود 30 سال پیش با دکتر وزیریان برای سلامت خانواده فعالیت کردیم و هیچ وقت طرح ضربتی کنترل مالاریا را فراموش نمیکنم که با دکتر آزموده انجام دادیم. امروز کاندید دریافت گواهی ریشه کنی مالاریا در منطقه هستیم و این حاصل زحمت عزیزانی است که در این راستا تلاش کردند.
نمکی بیان کرد: امسال کارهای بزرگی در حوزه سلامت در کشور شکل گرفت. مدیریت سیلابها در استانهای گرفتار، بدون هرگونه کمک خارجی و بدون حتی یک مورد اپیدمی انجام شد. همچنین پرونده الکترونیک سلامت به عنوان ریل گذاری موثر در ارائه خدمت و ورود پزشکی خانواده و نظام ارجاع و اعمال راهنماهای بالینی برای مدیریت اقتصاد سلامت و مصرف بهینه منابع مستقر شد.
وزیر بهداشت افزود: همچنین برنامه کنترل بیماریهای واگیر در مناطق هایپراندمیک را داریم و نباید فراموش کنیم که فقط بیماریهای غیرواگیر ما را تهدید نمیکند. حدود 29 سال پیش اداره کل بیماریهای غیرواگیر را در وزارت بهداشت مستقر کردیم، اما نباید فراموش کنیم به اندازه تنوع و گستردگی اقلیم، تنوع بیماریهای واگیر و غیرواگیر داریم. برای کنترل اچ آی وی و بیماریهای مشترک انسان و دام و بیماریهایی که ممکن است از مرزهای غربی و شرقی وارد کشور شود، گامهای موثری بر میداریم و امیدواریم سازمان جهانی بهداشت نیز با نشستهای منطقهای به ما کمک کنند.
نمکی اظهار داشت: در پوشش واکسیناسیون، واکسن اچ پی وی را به صورت آزمایشی و در قالب کار پژوهشی با واکسنی که در شرکت داخلی ساختیم، آغاز کردیم. در هفتههای گذشته گواهی نامه حذف سرخک را گرفتیم و این افتخار و مدالی بر سینه پیشتازان نظام سلامت و پیشگیری کشور است.
وی ادامه داد: در عرصه درمان حرکتهای مهمی با اجرای طرح تحول سلامت انجام شد که آن را هم در بستر اقتصادی و منطقی و منطبق بر بضاعتهای اقتصادی دنبال میکنیم. پرداختن به بهداشت دهان و دندان را به عنوان شاخص مورد مطالبه دنبال میکنیم و مدارس بدون پوسیدگی دندان به عنوان یکی از اهداف مهم دنبال میشود.
نمکی گفت: عشایر کوچ رو هم در نقطه هدف ارائه خدمت قرار گرفته و حدود 400 خانه بهداشت عشایری راه اندازی میشود.
وزیر بهداشت، در حاشیه همایش پوشش همگانی سلامت، اظهار داشت: خوشبختانه اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی در حالی در تهران برگزار می شود که آمریکا به دنبال فشار آوردن است که در ایران هیچ اجلاس و گردهمایی منطقه ای و بین المللی برگزار نشود اما استقبال گرم وزرای کشورهای مدیترانه شرقی و مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از این اجلاس، برای ایران یک دستاورد بزرگ است و در این اجلاس موارد مهمی از جمله مظلومیت مردم ایران به دلیل فشار تحریم ها بر روی اقتصاد کشور و اقتصاد سلامت و همچنین تهیه مایحتاج مردم مانند دارو و تجهیزات پزشکی بررسی می شود.
وی یادآور شد: در این اجلاس بیانیه ای به نام «بیانیه تهران» تصویب خواهد شد که سال ها به عنوان یک سند با درخشش نام تهران در اسناد سازمان جهانی بهداشت خواهد درخشید.
وزیر بهداشت با اشاره به تصویب طرح «هرخانه یک پایگاه سلامت»، خاطرنشان کرد: با همکاری همکارانم در وزارت بهداشت با هدف جامعه محور کردن خدمت در نظام سلامت، حدود 20 میلیون داوطلب از خانوارها را انتخاب می کنیم و آموزش های لازم را به آنها ارائه و دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی را درگیر مسائل خانواده ها خواهیم کرد.
نمکی با بیان اینکه بسیج ملی کنترل فشار خون یکی از رویکردهایی بود که در عرصه جهانی، تاثیرات بسیار مثبتی داشت، افزود: این طرح یکی از محورهای موفقی است که در این اجلاس به صورت الگو مورد توجه قرار گرفته و به سایر کشورها عرضه می شود.
وی در خصوص برنامه های وزارت بهداشت برای حل مشکل نیروی پزشکی و متخصص در مناطق محروم، گفت: گزینش پزشک عمومی و ظرفیت برای مناطق محروم از یک سو و ایجاد انگیزه های لازم برای ماندگاری تیم پزشکی در نقاط کمتر برخوردار، از برنامه هایی است که دنبال می کنیم و اعتقاد داریم که با توزیع مناسب و ایجاد انگیزه و همچنین فارغ التجصیلان سهمیه های بومی، از اواخر سال 99، کشور با چالشی به نام کمبود پزشک در مناطق محروم روبرو نخواهد بود.
وزیر بهداشت در پایان در خصوص تعاملات ایران با سایر کشورهای منطقه مدیترانه شرقی برای تقویت همکاری های دارویی، خاطرنشان کرد: در این اجلاس نشست های دو جانبه ای با کشورهایی مانند لیبی، افغانستان، عراق و برخی کشورهای دیگر برای تقویت همکاری های دارویی داشته یا داریم که امیدوارم در راستای تقویت صادرات محصولات دارویی، گام های مهمی برداریم.
235212
خطر نازایی در کمین مصرف کنندگان لوازم آرایشی تقلبی
- خطر نازایی در کمین مصرف کنندگان لوازم آرایشی تقلبی
دکتر محمد بقایی داروساز افزود: متاسفانه مردم تا شخصا دچار مشکلی نشوند باور نمی کنند که چه خطراتی در کمین آنهاست و ممکن است بیمار بعدی حاصل از مصرف این محصولات تقلبی و قاچاق خود آنها یا یکی از بستگان نزدیکشان باشد.
وی تاکید کرد: کف کوچه و خیابان، مترو و دکه های نامعتبر محل خریداری محصولات آرایشی و بهداشتی نیست و درصورت خریداری، این لوازم عوارض خطرناکی برای سلامت پوست و بدن دارند.
پژوهشگر و مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مقادیر بالا و بسیار سمی سرب که گاهی بیش از 15 برابر حد مجاز بود و به راحتی می تواند اثرات بیماری زایی و حتی سرطان زایی بسیار بالایی داشته باشد نیز گزارش شده است.
وی به مردم توصیه کرد: هنگام خرید این نوع از کالاها به محل عرضه، قیمت متعارف، برچسب اصالت کالا، اصالت برچسب، تاریخ تولید و انقضا و پلمب بودن کالا دقت کافی کنند و در صورت هرگونه شک و تردید، مراتب را سریعا به کارشناسان در معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور گزارش کنند.
مردم هنگام خرید محصولات آرایشی و بهداشتی باید به برچسب اصالت آن توجه کنند؛ طرح برچسب اصالت، طرحی است که طی آن برچسب هایی روی محصولات سلامت محور مانند فرآورده های آرایشی نصب می شود تا مردم با دیدن آنها اجناس ایمن را خریداری کنند اما نکته مهم این است که این برچسب ها به خودی خود بیانگر اصالت کالا نیستند و حتما باید از سامانه www.ttac.ir یا پیامک 20008822 استعلام شوند.
در صورت استعلام برچسب اعلام شده، همه اطلاعات نشان دهنده اصالت یک محصول مانند نام کالا، تاریخ تولید، انقضا، نام تولیدکننده، واردکننده و اصل یا تقلبی بودن محصول مشخص خواهد شد.
1717
نمکی: همه اماکن وزارت بهداشت عاری از دخانیات است
- نمکی: همه اماکن وزارت بهداشت عاری از دخانیات است
سعید نمکی روز سه شنبه در نشست خبری دخانیات که با حضور احمد المنظری مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی در هتل پارسیان آزادی برگزار شد افزود: همه کشورهای منطقه باید برای کاهش 30 درصدی مصرف دخانیات تا سال 2025 متحد شویم.
وی ادامه داد: چالشهای زیادی برای کنترل دخانیات در منطقه داریم. از جمله فعالیت صنایع دخانی و تجارت غیر قانونی مواد دخانی که برای مهار آنها همه کشورهای منطقه باید همکاری کنند.
وزیر بهداشت در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی خواستار مهار اپیدمی دخانیات در این منطقه شد.
نمکی گفت: برای کنترل دخانیات فقط کنترل صنایع و تولیدکنندگان مهم نیست بلکه باید با آموزش و آگاه سازی مردم تقاضا را کم کنیم و تمرکز بر تعطیل کردن کارخانه ها کافی نیست.
احمد المنظری نیز در این نشست خبری در پاسخ به پرسش ایرنا درباره حجم قاچاق دخانیات در منطقه مدیترانه شرقی گفت: میزان تجارت غیر قانونی مواد دخانی در منطقه کشور به کشور متفاوت است. تحقیقات و پژوهش هایی در این زمینه انجام شده که اعلام خواهیم کرد ولی الان آمار آن را ندارم.
وی همچنین گفت: برای کنترل دخانیات در منطقه مدیترانه شرقی سه راهکار شامل حمایت از سیاستگذاری کشورها، کمک به ظرفیت سازی دولتها و تدوین دستورالعمل های مبارزه با دخانیات را دنبال می کنیم.235212
درمان «میگرن» با عمل جراحی
- درمان «میگرن» با عمل جراحی
حمیدرضا فتحی، دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در آستانه برگزاری همایش جراحان پلاستیک و زیبایی، گفت: هیچ جراح فوق تخصص زیبایی و پلاستیک در کشور حاضر نیست افرادی مانند سحر تبر را تحت عمل جراحی قرار داده و تغییرات عجیب و قریب به وجود آورده زیرا این مسائل خلاف اخلاق حرفه ای جراحان پلاستیک و بار عاطفی حاکم بر جامعه متمدن ایرانی اسلامی آرمانگرای ما دارد و لذا هیچ پزشک فوق تخصص حاضر به این کار نیست
وی گفت: بسیاری از پزشکان غیر فوق تخصص پلاستیک و زیبایی که مبادرت به انجام بعضی از اعمال زیبایی میکنند به این اعمال صرفا به چشم تجارت مالی نگاه میکنند؛ در حالی که کمتر به مشکلات روحی و جسمی بیماران توجه میکنند و متاسفانه این مسائل در جامعه شیوع زیادی دارد
دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران اضافه کرد: به دنبال آن هستیم که راه کار قانونی در این زمینه ایجاد شود تا معضلات ناشی از اعمال جراحی زیبایی و پلاستیک که توسط افراد غیر متخصص انجام میشود کمتر شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مشاهده شده که در برخی مکانها اعمال جراحی زیبایی در شرایط غیر استانداردانجام میشود و لازم است مراجع ذیربط به هرج و مرج جراحی زیبایی خاتمه دهند و باید این جراحی نظام مند شود تا بار اجتماعی که برای مردم به وجود میآید کمتر شود.
وی به یکی از روشهای درمان میگرن در کشور اشاره کرد و گفت: بعضی از افرادی که مبتلا به میگرن هستند میتوانند با یک روش جراحی این بیماری را درمان کنند، این نوع میگرن به علت گیر افتادن اعصاب حسی در بعضی نقاط است که با یک عمل برطرف میشود.
4747
.: Weblog Themes By Pichak :.