سفارش تبلیغ
صبا ویژن



کالیفرنیا استفاده از خز را ممنوع می‌کند


 

  • کالیفرنیا استفاده از خز را ممنوع می‌کند

    به گزارش ایسنا، کالیفرنیا اولین ایالت در آمریکا است که تولید و فروش محصولات ساخته شده از خز حیوانات را ممنوع اعلام کرده‌ است.

    از سال 2023 میلادی ساکنان این ایالت دیگر نخواهند توانست به تولید لباس، کیف و کفش از خز حیوانات یا خرید این محصولات اقدام کنند. این ممنوعیت مورد استقبال فعالان حقوق حیوانات قرار گرفته است که از مدت‌ها قبل خواستار اجرایی شدن آن بودند.

    به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، فرماندار ایالت کالیفرنیا گفت: کالیفرنیا در موضوع حفاظت از حیوانات پیشرو است و اکنون این پیشگام بودن شامل ممنوعیت فروش خز است. همچنین نقض این قانون با جریمه 500 دلاری و در صورت تکرار با جریمه 1000 دلاری همراه خواهد بود.




پروژه ‌های آذربایجان‌شرقی اسیر کاغذبازی‌های اداری


 

  • پروژه ‌های آذربایجان‌شرقی اسیر کاغذبازی‌های اداری

    اما این موضوع در آذربایجان شرقی شرایط حادتری دارد و این پیچیدگی روزافزون و کاغذبازی‌ها در ادارات برای مردم استان و حتی کارکنان ادارات و مدیران به یک موضوع روزمره تبدیل شده است.

    تداوم این شیوه موجب نابسامانی در اداره استان شده و کار به آنجا رسیده است که مدیران ارشد، نمایندگان مجلس و حتی امام‌جمعه و نماینده ولی فقیه در استان زبان به گلایه در این زمینه گشوده‌اند و ادارات را به انجام سریع‌تر امور مکلف کرده‌اند، اما در سطوح اجرایی عملا اتفاق مثبتیرخ نداده است.

    • طرح‌های ناکام برای رفع پیچیدگی‌های اداری 

    چند سال قبل بود که آذربایجان شرقی به عنوان استان پایلوت در اجرای طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری با هدف حذف کاغذبازی و تسریع امور سرمایه‌گذاری‌ها و انجام پروژه‌ها انتخاب شد. در ماه‌های اول نرم‌افزارهای مربوطه با هزینه‌های بالا طراحی و مقرر شد تمام دستگاه‌های اجرایی، به جز شهرداری، مجوزهای قانونی را از طریق این پنجره واحد صادر کنند و شهرداری تبریز هم قول داد در کمتر از یک سال به این پنچره بپیوندد. اما پس از گذشت چند سال هیچ تغییری در روند صدور مجوزها و فعالیت پنجره واحد صورت نگرفت و تنها با راه‌اندازی ناقص در برخی ادارات بر بوروکراسی پیچیده افزوده شد.

    «رضا رحمانی» وزیر فعلی صمت در دوران نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی هم در آن مقطع در جمع مدیران در مقایسه کاغذبازی‌ها و نامه‌نگاری‌های اضافی در آذربایجان شرقی در مقایسه با استان‌های هم‌تراز تاکید کرده بود که این کاغذبازی‌ها مانع فعالیت مثبت نمایندگان برای استان می‌شود و از جذب اعتبارات و منابع مالی برای آن جلوگیری می‌کند. «علیرضا بیگی» استاندار اسبق آذربایجان شرقی که پیش از این فرمانده نیروی انتظامی استان بود هم روش انضباطی و برخورد اداری با مدیرانی را که با کاغذبازی مانع جذب سرمایه‌گذار می‌شدند در پیش گرفت و حتی برخی مدیران را به اخراج و برکناری - در صورت تداوم روش‌های خسته‌کننده اداری - تهدید کرد؛ روشی که کارساز نبود و همان روش‌های قدیمی با شیوه‌های نو در ادارات دنبال شد.

    • تاکید مجدد بر کاهش بوروکراسی 

    چند روز قبل بود که استاندار آذربایجان شرقی، با تاکید بر جذب سرمایه‌گذار برای پروژه‌های بر زمین مانده بزرگ در استان که به گفته وی 30 پروژه مهم را شامل می‌شود، از مدیران استانی خواست زمینه‌های لازم را برای جذب این سرمایه‌گذاران فراهم کند. «محمدرضا پورمحمدی» با تاکید بر این‌که برای جذب سرمایه‌گذار باید جذابیت‌های لازم فراهم شود، تاکید کرد: باید زمینه سودآوری را برای سرمایه‌گذاران فراهم و راه‌های کسب مجوزهای قانونی را هم آسان‌تر کنیم. در این زمینه مدیران وظیفه دارند که با سرمایه‌گذاران همراهی کنند.  وی با یادآوری این‌که معاونت عمرانی و اقتصادی استانداری وظیفه پیگیری و برنامه‌ریزی در این مورد را دارد، به مدیرانی که در این زمینه همکاری نکنند اخطار و از برخورد با مدیران متخلفی که همراهی لازم را ندارند، خبر داد.

    • راهکارهای مدیریتی 

    همچنین، معاون عمرانی استاندار در گفت‌وگو با همشهری با تاکید بر این‌که بوروکراسی‌های اداری در آذربایجان شرقی برجسته‌تر از استان‌های دیگر است، گفت: در استان‌های مختلف کشور سابقه مدیریتی دارم، اما این سطح از بوروکراسی اداری در آذربایجان شرقی کم‌نظیر است و تنها مختص شهروندان هم نیست، بلکه بین دستگاه‌ها هم نامه‌نگاری‌های اضافی و طولانی بی‌ثمر زیاد است. «جواد رحمتی» بیان کرد: به عنوان مثال، برای نصب یک منبع آب 2 سال نامه‌نگاری میان 2 دستگاه صورت گرفته و یک نامه برای جواب گرفتن حتی 6 ماه در یک دستگاه رسوب کرده که قابل قبول نیست. برای اصلاح این وضعیت پیشنهادهایی برای شورای اداری استان داریم که با اجرای آنها باید رسوب تقاضاهای اداری در استان حداکثر به 20 روز برسد. وی افزود: برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و پروژه‌های زیرساختی به مشارکت سرمایه‌گذار و جذب منابع نیاز داریم و با این روش پاسخگویی در ادارات نمی‌توان به این هدف رسید. موانع ایجاد شده اداری موجب فرار سرمایه‌گذاران از استان می‌شود و قابل قبول نیست که یک سرمایه‌گذار برای دریافت مجوزهای قانونی ماه‌ها میان ادارات مختلف سرگردان و با کارمندان رودرو شود. برخورد مستقیم میان سرمایه‌گذاران و کارمندان تبعاتی چون فساد اداری خواهد داشت.

    رحمتی با یادآوری ضمنی احیای پنجره واحد تاکید می‌کند: برای حل مشکل از ادارات خواسته‌ایم اطلاعات اولیه را مانند موانع و حریم‌ها در جاده‌ها و حریم مسیرهای لوله‌های انتقال آب و گاز و اطلاعات اولیه دیگر را در سامانه‌های مربوطه درج کنند و به نامه‌های وارده در مدت 20 روز جواب دهند. اگر جوابی از اداره مربوطه در مدت 20 روز صادر نشود، به منزله جواب مثبت آن اداره تلقی شده و روند تقاضای اداری ادامه پیدا می‌کند. اگر اداره و ارگانی به کار کارشناسی و بررسی‌های بیشتر نیاز دارد باید در همان 20 روز انجام دهد. این مسئول می‌افزاید: در یک بازه زمانی مشخص اداراتی که همکاری خوبی در این طرح نداشته‌ باشند و رسوب تقاضاهای اداری در آنها بیشتر از حد متعارف باشد، از طریق رسانه‌ها به مردم معرفی خواهند شد و برخوردهای اداری لازم هم صورت می‌گیرد.




3 آبان؛ بارش‌ها تا 4 روز ادامه دارد


 

  • 3 آبان؛ بارش‌ها تا 4 روز ادامه دارد

    صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: با ادامه فعالیت سامانه بارشی روی کشور در روز جمعه سوم آبان در سواحل خزر، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی، نواحی مرکزی کشور، برخی نقاط استان‌های واقع در غرب و جنوب غرب، بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود.

    وی گفت: در روزهای شنبه تا دوشنبه (چهارم تا ششم آبان)، در نیمه غربی کشور، نواحی مرکزی و بخش‌های شمالی خلیج فارس بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ خواهد داد. همچنین در شمال شرق و شرق بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

    مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش در روزهای جمعه تا دوشنبه (سوم تا ششم آبان) در استان‌های واقع در زاگرس مرکزی و نواحی مرکزی کشور برقرار خواهد بود، ادامه داد: در روز شنبه چهارم آبان در استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و نواحی غرب و مرکز کشور کاهش 3 تا 5 درجه‌ای دما خواهیم داشت.

    به گفته ضیائیان، در روز پنجشنبه هفتم آبان با تضعیف سامانه بارشی روی کشور در برخی مناطق شمال شرق دامنه‌های زاگرس مرکزی و دامنه‌های البرز مرکزی بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

    این کارشناس سازمان هواشناسی همچنین افزود: طی چهار روز آینده در ارتفاعات استان‌های واقع در دامنه‌های البرز مرکزی و دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش برف خواهیم داشت.

    ضیائیان در پایان با اشاره به تداوم بارش در تهران طی دو روز آینده تصریح کرد: امشب، فردا و پس‌فردا هوای تهران نیمه ابری، در بعضی ساعات ابری، همراه با رگبار و رعد و برق و وزش باد خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که دمای پایتخت فردا و پس‌فردا بین 16 و 11 درجه سانتیگراد و 17 و 10 درجه سانتیگراد باشد.




عبارت طلای سیاه درباره زباله اشتباه است | تولید روزانه 40 هزار تن پسماند ساختمانی در پایتخت


 

  • عبارت طلای سیاه درباره زباله اشتباه است | تولید روزانه 40 هزار تن پسماند ساختمانی در پایتخت

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، علیرضا شریفی‌فرد معاون برنامه‌ریزی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در همایش رویداد کلیماتون، گفت: در حال حاضر در شهر تهران حدود 8 هزار تن پسماند عادی شهری تولید می‌شود که از این میزان، آن بخش که کاملا قابل احصا است زباله‌هایی است که به آرادکوه می‌رود که میزان آن 5 هزار و 300 تا 6 هزار تن است. فاصله دو هزار تنی بین آنچه به آرادکوه می‌رود و تولید پسماند در تهران، همان پسماندی است که بازیافت می‌شود.

    وی با بیان اینکه در بحث نظافت شهر، شرایط تهران آبرومند است، ادامه داد: مدیریت جمع‌آوری زباله و انتقال آن به آرادکوه در شرایط خوبی است هر چند سازمان مدیریت پسماند و شهرداری موظف به نگهداشت شهر هستند و نگهداشت صرف شهر مانع از توجه کافی به موضوع توسعه است و این مشکل در توسعه پسماند ایجاد شده است. یعنی ما نتوانسته‌ایم در حوزه مدیریت پسماند اقدامات توسعه‌ای انجام دهیم.

    شریفی‌فرد به موضوع پسماند بیمارستانی اشاره کرد و گفت: آمار پسماندهای بیمارستانی از حدود 60 تن بیشتر است و به 100 می‌رسد اما بخشی از این زباله‌ها همراه زباله‌های عادی دفع می‌شود. در زمینه نخاله‌های ساختمانی به شدت در معرض آسیب هستیم، در تهران روزانه 40 هزار تن پسماند ساختمانی تولید می‌شود که رقم بالایی است.

    وی عنوان کرد: ما در مدیریت پسماند با دو چالش مواجه هستیم؛ یکی چالش در مبدأ و یکی در مقصد. در تفکیک زباله از مبدأ با وجود برخی اقدامات انجام‌شده، موفقیت چندانی نداشتیم و بر این اساس به مشارکت مردم نیاز داریم.

    شریفی‌فرد با رد طلای سیاه بودن زباله، گفت: بر خلاف تصوری که وجود دارد، تراز اقتصاد پسماند هیچ وقت مثبت نمی‌شود و این عبارت طلای کثیف اشتباهی است که استفاده می‌شود.