زائران اربعین امروز به مرز خسروی مراجعه نکنند
- زائران اربعین امروز به مرز خسروی مراجعه نکنند
سرهنگ محمدرضا آموی اظهار داشت: هم اکنون جمعیت زیادی از زائران در مرز خسروی حضور داشته و منتظر اعزام به کربلای معلی هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از زائران در آن سوی مرز و همچنین در داخل خاک ایران در صف انتقال به شهرهای نجف و کربلا هستند، لذا با توجه به این شرایط، سایر زائران سفر خود را از مرز خسروی 24 ساعت به تاخیر بیندازند.
سرهنگ آمویی یادآور شد: مسئولان حاضر در قصرشیرین و مرز خسروی هم اکنون در حال ساماندهی زائران در موکب ها و استراحتگاه ها هستند تا بتوانند هرچه سریعتر شرایط اعزام آنها را فراهم کنند.
معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه گفت: کار اعزام زائران از ساعت 7 صبح تا حدود 16 عصر انجام می شود که این تصمیم به خاطر ازدحام زوار اتخاذ شده است.
47237
مزایا و چالشهای صنعت گردشگری ایران
- مزایا و چالشهای صنعت گردشگری ایران
گردشگری و فعالیت های جانبی آن صنعتی غیر آلاینده، پاک و اشتغالزا است. با افزایش میانگین سنی طول عمر انسان در نتیجه توسعه بهداشت و درمان،افزایش درآمد و بهبود سامانه های حمل و نقل ، آدمیان به سوی گردشگری برآمده اند تا با شناخت از نزدیک به گسترش تجارب و شادمانی شان عمق ببخشند.
کشور ایران در این عرصه دارای مزیت نسبی است که در صورت وجود اراده راستین در سطوح بالای حاکمیت با گشودگی جهانی و آموزش نیروی انسانی، خود به تنهایی می تواند به منبع درآمدی موثر و اشتغالزایی هم طراز صنعت نفت درآید.
بر اساس گزارش وب سایت انجمن جهانی اقتصادروند گسترش گردشگری از سال 1950 میلادی برابر با 25 میلیون تن در سال 2000میلادی به 700 میلیون تن و در سال 2018 میلادی به بیش از 1 میلیارد دلار رسیده است. در همین گزارش در سال 1980 میلادی میزان درآمد 105 میلیارد دلار و در سال 2000 میلادی 476 میلیارد دلار و انتظار می رود در سال 2020 میلادی این رقم به 1 هزار میلیارد دلار برسد.
انجمن جهانی اقتصاد چهار مولفه ی: بستر محیطی، سیاست ها و گشودگی جهانی، زیرساخت ها و منابع طبیعی و فرهنگی را به عنوان شاخص های توسعه ی گردشگری نام برده است. در مولفه بستر محیطی زیر شاخه های روان بودن محیط کسب و کار، ایمنی و امنیت، نیروی انسانی آموزش دیده، سلامت و بهداشت و فنآوری ارتباطلات و اطلاعات را برشمرده است. در مولفه سیاست ها، گشودگی جهانی، الویت بندی امر گردشگری، مزیت رقابتی هزینه ها و در مولفه زیر ساخت ها، توسعه حمل و نقل زمینی و هوایی و نیز اقامت گاه و فضاهای تفریحی را نام برده است.
کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن، آمریکا، اتریش و ایتالیا به ترتیب دارای ریه نخست تا هفتم شاخص های گردشگری به عنوان مقصد گردشگری معرفی شده اند.از همسایه گان و سرزمین نجد ایران کشورهای امارات متحده عربی با رتبه 33،ترکیه با رتبه 43،قطر با رتبه 51، عمان رتبه 57، عربستان 69،آذربایجان 71، قزاقستان80، اردن 84، تونس85، کویت 96، لبنان100، تاجیکستان 106 و پاکستان با 121 رتبه بندی شده اند.
کشورمان از حیث قابلیت های گردشگری در رتبه دهم دنیا است سوگمندانه اما از حیث رتبه بندی مولفه های پیش گفته رتبه 89 در میان 140 کشور مورد مطالعه را دارا است.
ایران در دو حوزه ی گردشگری مذهبی، و گردشگری درمانی در میان کشورهای نجد ایران( سرزمین فرهنگی ایران) و در عرصه گردشگری تاریخی-فرهنگی، در سطح جهانی ظرفیت میزبانی دارد. تاکنون به دیللی نبود وفاق در سطوح عالی حاکمیت از بیم اثرات مخرب گردشگری بر فرهنگ کشور و نگاه صرفا فرهنگی به امر گردشگری موجب واپس افکندن در الویت بخشی به این مهم و در نتیجه تاخیر در تامین زیرساخت های لازم برای برخورداری از این صنعت پاک و اشتغالزا شده است.
با باور به ضرورت رهایی از اقتصاد خام فروشی( نفت و گاز و ...) و الویت بخشی به این مزیت موجب می شود تا از مزایای این صنعت چون: توسعه امکانات رفاهی، توسعه ی زیر ساخت های مواصلاتی، ایجاد امنیت بالا و نیز اشتغال زایی فراوان بهره مند شویم.
امید است در شرایط اقتصادی کنونی و در نبرد با یک جانبه گرایی امریکا، مقامات عالی کشور با درک ضرورت توجه به مزیت کشورمان درگردشگری با اراده ای راستین کلید برخورداری ایران از این صنعت پاک و اشتغالزا را فراهم کنند.
آخرین آمار سامانه سماح/ رکورد ثبت نام شکسته شد
- آخرین آمار سامانه سماح/ رکورد ثبت نام شکسته شد
حجت الاسلام صحبت الله رحمانی در مورد تعداد ثبت نام کنندگان در سامانه سماح گفت: از ابتدای ثبت نام تا کنون 3 میلیون و 150 هزار نفر از مشتاقان امام حسین (ع) برای پیاده روی اربعین در سامانه سماح ثبت نام کرده اند.
وی افزود: ثبت نامها تا روز اربعین ادامه دارد اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم برای شرکت در مراسم اربعین اعزام شده اند به همین دلیل پیش بینی ما این است که تا دو سه روز قبل از اربعین روند ثبت نام ها بسیار کاهش پیدا کند.
رییس کمیته اعزام و ثبت نام اربعین تاکید کرد: پیش بینی امسال ما ثبت نام 3 میلیون نفر از زائران در سامانه سماح بود که تا امروز این رکورد شکسته شده است .
حجت الاسلام رحمانی در پاسخ به این سوال که آیا زائرینی که در تصافات چند روز گذشته فوت و یا زخمی شده است بیمه بوده اند یا خیر گفت: بله تمامی این افراد درسامانه سماح ثبت نام کرده بودند به همین دلیل بیمه به آنها تعلق می گیرد.
وی با اشاره به اینکه نماینده ای از بیمه در بیمارستانها حضور دارد تاکید کرد: زائرانی که مجروح شده اند در بیمارستان هزینه آنها از سوی بیمه پرداخت می شود و نماینده بیمه تمامی کارهای آنها را انجام می دهد و دیگر نیازی به پرداخت هزینه نیست.
مدیرکل عتبات سازمان حج اظهار داشت: از آغاز پیاده روی اربعین تا کنون حدود 30 نفر از زائران به دلایل مختلف مانند تصادف و یا به صورت طبیعی ، جان خود را از دست داده اند که بیمه دیه آنها را پرداخت می کند.
4747
900 هزار نفر از 2میلیون زائر اربعین به کشور بازگشتند
- 900 هزار نفر از 2میلیون زائر اربعین به کشور بازگشتند
رئیس پلیس کشور از آمادگی کامل پلیس در خدمترسانی به زائران حسینی در مرزهای کشور خبر داد و ادامه داد: مشکلاتی در بحث حمل و نقل برای جابهجایی مسافران در آن طرف مرزهای کشورمان به سمت مرز عراق وجود دارد که مسئولان عراقی و ایرانی تلاش میکنند این مشکلات را رفع کنند تا حرکت زائران متوقف نشود.
سردار اشتری تأکید کرد که هفته آینده اوج تردد زائران به عتباتعالیات خواهد بود با این حال همکاران ما در پلیس و دیگر نیروهای مسلح آمادگی لازم را برای خدمترسانی به زائران را دارند و امیدواریم مشکلات موجود نیز رفع شود.
وی درباره وضعیت ترافیکی مسیرهای منتهی به مرزهای هم گفت: به علت استقبال عظیم زائران ترافیک سنگینی در جادههای منتهی به مرز بخصوص در مرز مهران وجود دارد که این وضعیت باعث توقف چندساعته زائران در بعضی از مسیرها شدهاست. وی به زائران توصیه کرد که سفر خود را مدیریت کنند و در مسیر بازگشت هم با مأموران انتظامی همکاری داشته باشند.
فرمانده پلیس کشور درباره نحوه ارائه خدمات گذرنامه به زائران هم گفت: با توجه فرآیند طولانی چاپ گذرنامه و تحویل آن به زائران در ایام اربعین صدور گذرنامه موقت برای زائران در دستور کار قرار گرفته تا مشکلی در تردد زائران پیش نیاید.1717
سفارتهایی شلوغتر از وزارت گردشگری!
- سفارتهایی شلوغتر از وزارت گردشگری!
شیرین، نصف جمعیتمان به فکر مهاجرت اند آنوقت آنها به فکر جذب توریستند! کسی هم نیست بگوید؛ مارادونا را ول کنید و بچسبید به غضنفر! سر جدتان نگذارید تیممان اینهمه گل بخورد، گل زدن پیشکش!
حال به جز آنهایی که فرار مغز و جلای وطن میکنند و یا برای پناهندگی، خودشان را به کشورهای دیگر لوس میکنند؛ یک مسابقه هم بین مسافران زیارتی و سیاحتی ما راه افتاده است که هر کدامشان آن یکی را محکوم میکند که ارز کشور را دارد خاک بر سر می کند! خلاصه اینطوری، وجدان خود را برای خروج ارز راحت میکنند! هر کس به طریقی دل ما را میشکند.اگر شخص بیکاری بیاید و بودجههایی که بابت سمینارها، نشستها، نمایشگاههای داخلی - خارجی؛ آموزش و تحقیقات را با موضوع گردشگری حساب و کتاب کند و بعد هم؛ ارزهای بیزبانی که همراه مسافران؛ مهاجران؛ خریداران ملک و... از کشور سرریز شده را به سر جمع آنها اضافه کند، قطعا خیلی بیشتر از ارزی میشود که قرار است توریستها به کشورمان سرازیر کنند! بعبارتی؛ میلیاردها خرج میکنیم تا در آمارها نشان دهیم: میلیونها ارز وارد کشور کردیم! تازه بعد از آنکه به هزار زور و زحمت آنها را به کشور کشاندیم، شلوارشان را پایین و دار و ندارشان را بالا میکشیم! طبق آمارهای جهانی هر 6 توریست خارجی یک شغل ایجاد میکند اما با توجه به اتفاقات اخیر، در کشور ما هر 1 توریست خارجی یک شغل ایجاد میکند! یعنی هر توریست خارجی برای همان شخصی که جیبش را خالی کرده یک شغل مناسب دست و پا کرده!
جالب آنکه در همه این اقدامات به هزاران نفری که خودشان میدانند رونق گردشگری خیلی خوب است سعی میشود با نمودار و رسم شکل حالی کنند؛ رونق گردشگری خیلی خوب است! بعد هم میروند خانه تا روی این موضوع تفحص کنند که رونق گردشگری چقدر میتواند خوب باشد! گفتم که کلهم باحالیم!
اما با همه این احوال، مسئولین پیگیر، همچنان ولکن ماجرا نیستند و در همین راستا این بار شقالقمر کردند و پای «وزارت گردشگری» را برای رونق توریسم باز کردند! قبول بفرمایید با این داستانها؛ انگار داریم «گردشگری بازی» میکنیم! همه دورهم جمع میشویم تا قربان صدقه گردشگران خارجی برویم و گردشگران خارجی نمک نشناس هم، حواسشان جاهای دیگر است! امان از این عشق یک طرفه که همیشه باعث دردسر بوده و هست! راستی چرا توریستها باید زور بالای سرشان باشد و با زبان آدمیزاد نمیفهمند که ایران برای مقصد سفر، گل و بلبل است؟! کسی چه می داند؛ شاید؛ جذب گردشگر با صید ماهی تفاوت داشته باشد!می دانید کجای کارمان باد میدهد؟ کسی دلش اینجا نیست! برخی «مسئولین دلسوز»، خراب ماموریتهای خارجی؛ صدور ژنهای خوب و اخذ ویزاهای دوتابعیتیاند و «ملت نیمسوز»، کشته پناهندگی و سیتیزن شدن و البته همه با هم، به فکر جذب گردشگر! معلوم نیست با این اشتیاقی که در چشمانمان برای دیار فرنگ دو دو میزند و با دلی که برای رفتن به آنجا تاپ تاپ میزند چه کسی دل و دماغ این را دارد که جلوی پای توریستها آب و جارو بزند؟
راستی؛ کمی خنده دار نیست که سفارتهای داخل کشورمان از وزارت گردشگری شلوغتر باشند؟! می گویید به استناد کدام تحقیق این چیزها را رو کردهام؟ فقط کافیست سوژه آگهیهای تبلیغاتی «رسانه ملی» با «رسانههای غیر ملی» را مقایسه کنید تا حساب کار دستتان بیاید: «سر دوش سوبان و دوغ آلیس» و «اقامت دائم؛ فروش ملک و اخذ ویزای کاری و تحصیلی»! آیا اگر یک توریست قدر سیب زمینی پخته هم ضریب هوشی داشته باشد، برای مسافرت جایی را انتخاب میکند که اهالیش در آنجا قرار ندارند و به فکر فرارند؟! حالا باز بیایید وزارت نوبر کنید و نو نوار!
انصافا فقط هزینه تابلوهایی که قرار است سردر اتاق کارمندان برای معرفیشان در وزارت خانه گردشگری نصب شوند را حساب کنید؟ بودجه ماموریتهای خارجی؛ نمایشگاه ها؛ سمینارها؛ آموزش ها؛ طرح های تحقیقاتی و ایضا حقوق و تشریفات شان پیشکش! تازه ممکن است با همه این احوال؛ وزارت خانه فوق مثلا برای فعالیت آن روستایی که در شیراز کسب و کار توریستی راه اندخته بود مجوز ندهد! یا احتمالا کلی خرج خواهد کرد تا فیلمی بسازد که در آن چند توریست خارجی متفق القول بگویند: ما فکر میکردیم ایرانیان شترسوار میشوند و گاو میچرانند اما حالا با کمال تعجب میبینیم که پراید سوار میشوند و غاز میچرانند! بد نیست بعد از 40 سال به فکر ساختها و زیر ساختها بودن و نگرانی از کمی دستشویی و هتل برای توریستها شدن؛ کمی هم مهندسی فرهنگی شود شاید این درد بیدرمانمان بالاخره با این نسخه دوا شود! مثلا چرا جایگاه فرهنگ و هنر در کشور این است؟ چرا اوضاع تیراژ کتاب اینقدر وخیم است؟ چرا اوضاع فرهنگی و اخلاقی مردم تا این حد خیط است؟ و چرا تصور مردم جهان از کشور ما این است؟!
البته این را هم بگوییم که ... ما دیگر آنقدر بزرگ شدهایم که بفهمیم؛ طرحهایی «با نام ما و به کام دیگری» یعنی چه؟!
* طنزنویس
.: Weblog Themes By Pichak :.